Ioannina, Greece
+30 26510 08539 και +30 26510 07491
nhatzian [at] uoi [dot] gr

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΜΣ

«ΠΜΣ Ατμοσφαιρικές Επιστήμες και Περιβάλλον, Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων»

Ναπολέων-Γεώργιος Ιωάννου (1997): Οι θερμοκρασίες αέρα και εδάφους του μετεωρολογικού σταθμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (επιβλέπων: Ε. Τζίμας)

Μαρίνα Μάρκου (1998): Βιοκλιματική μελέτη των κυριοτέρων τουριστικών περιοχών της Ελλάδος (επιβλέπων: Β. Κατσούλης)

Χρήστος Λώλης (1998): Διακυμάνσεις και συνδιακυμάνσεις της θερμοκρασίας του χειμώνα στη μέση και κατώτερη τροπόσφαιρα πάνω από την Ευρώπη και το Βόρειο Ατλαντικό (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Αγγελική Φωτιάδη (1999): Μελέτη της ατμοσφαιρικής θόλωσης στην περιοχή της Αθήνας για την περίοδο 1975-1995 (επιβλέπων: Β. Κατσούλης)

Ουρανία Σιντόση (2000): Συμβολή στη μελέτη της σχέσεως των μετεωρολογικών παραμέτρων με τις συγκεντρώσεις ρύπων στην αστική περιοχή των Αθηνών (επιβλέπων: Β. Κατσούλης)

Ηλίας Χούσος (2001): Μελέτη των μεταβολών των παραμέτρων της αρμονικής ανάλυσης της ετήσιας κύμανσης της ατμοσφαιρικής πίεσης στο βόρειο ημισφαίριο κατά την περίοδο 1901-2000 (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Αναστασία Πασχαλίδου (2003): Σύγκριση των τιμών των ατμοσφαιρικών ρύπων μεταξύ των εργάσιμων ημερών και των αργιών στην περιοχή των Αθηνών για διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Σοφία Νικολαΐδη (2004): Αγρομετεωρολογική μελέτη των παγετών στην πεδιάδα της Άρτας (επιβλέπων: Ι. Πνευματικός)

Κώστας Παππάς (2004): Ανάλυση και πρόγνωση των ψυχρών και θερμών εισβολών στον ελληνικό χώρο με τη χρήση ενός συνδυαστικού αιτιοκρατικού-στοχαστικού μοντέλου (επιβλέποντες: Β. Κατσούλης – Ν. Χατζηαναστασίου)

Χρήστος Παπαδήμας (2004): Σχέσεις ατμοσφαιρικής πίεσης – θερμοκρασίας αέρα στο βόρειο ημισφαίριο κατά τους χειμερινούς και τους θερινούς μήνες. Διερεύνηση δυνατότητας πρόγνωσης (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Γεώργιος Χαμπηλομάτης (2005): Η επίδραση των νεφών στην ηλιακή ακτινοβολία σε πλανητική κλίμακα (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Αθηνά Κοντογιάννη (2006): Το καθεστώς της εξάτμισης στην περιοχή των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Ιωάννης Κωλέτσης (2006): Mελέτη του αιολικού δυναμικού σε περιοχές του Nομού Ιωαννίνων (επιβλέπων: Ι. Πνευματικός)

Κώστας Μυρωνάκης (2006): Πλανητική κατανομή του φορτίου αερολυμάτων από δορυφορικές και επίγειες μετρήσεις με έμφαση στα επεισόδια αερολυμάτων στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Αρετή Βλαχογιάννη (2006): Εκτίμηση των μέγιστων συγκεντρώσεων μονοξειδίου του άνθρακα (CO) με βάση μετεωρολογικές και ρυπαντικές παραμέτρους της προηγούμενης ημέρας στην περιοχή των Αθηνών (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Αντώνης Γκίκας (2007): Οπτικές ιδιότητες των αερολυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Μεσογείου (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Βασίλειος Αντάκης (2007): Χωροχρονική κατανομή και μεταβολή των οπτικών ιδιοτήτων των αερολυμάτων σε πλανητική κλίμακα με τη χρήση σύγχρονων δορυφορικών δεδομένων (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Χρύσα Αθανασοπούλου (2008): Ακραίες μεταβολές της θερμοκρασίας στην περιοχή των Ιωαννίνων κατά την περίοδο 1970-2005 (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Μαρία Τσιρογιάννη (2008): Συμμεταβλητότητα της θερμοκρασίας του αέρα στη μέση και κατώτερη τροπόσφαιρα στο βόρειο ημισφαίριο (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Σωτήριος Μανόπουλος (2009): Ανάλυση της διασποράς ατμοσφαιρικών ρύπων σε αστικό φαράγγι στην πόλη των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Κώστας Δημητρίου (2009): Υπολογισμός συνδυασμένων δεικτών για την ποιότητα της ατμοσφαίρας στην περιοχή της Αττικής. Η επίδραση των ατμοσφαιρικών ρύπων στην ανθρώπινη υγεία (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Γρηγορία Τσιρίγκα (2010): Υπολογισμός ηλιακής ακτινοβολίας στον Ελλαδικό χώρο (επιβλέποντες: Ι. Πνευματικός – Π. Κασσωμένος)

Δημήτριος Χάσκος (2011): Ο αιολικός χάρτης της Ηπείρου (επιβλέπoντες: Ι. Πνευματικός – Α. Μπαρτζώκας)

Ιωάννα Μαυρομάτη (2012): Ποιοτική ανάλυση της ατμόσφαιρας πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Μάριος-Μπρούνο Κόρας Καράσα (2012): Παράγοντας ασυμμετρίας και ανακλαστικότητα απλής σκέδασης των αερολυμάτων στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και την Αραβική χερσόνησο, με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων ΜODIS και επίγειων μετρήσεων AERONET (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Ευθύμιος Σέρμπης (2012): Ατμοσφαιρική στατική ευστάθεια στην περιοχή της Μεσογείου. Μεταβλητότητα και σχέση με την ατμοσφαιρική κυκλοφορία και τον ανωμεταφορικό υετό (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Βασίλειος Μήνιας (2012): Μελέτη οπτικών ιδιοτήτων των αερολυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων MODIS (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Ιωάννης Μάνθος (2012): Αντικειμενική ταξινόμηση τύπων καιρού για την περιοχή των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Χαράλαμπος Καρανδεινός (2013): Μοντελοποίηση μετεωρολογικών γεγονότων μικρής κλίμακας σε περιοχές της Κρήτης και της Μακεδονίας. Μοντελοποίηση γεγονότων ρύπανσης στην περιοχή της Αττικής. (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Γεώργιος Αθανασίου (2013): Οπτικές ιδιότητες των αερολυμάτων στον ευρύτερο Ελληνικό χώρο (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Γεώργιος Μπαλιούσκας (2013): Εκτίμηση των ημερήσιων ακραίων τιμών βροχόπτωσης, ανά έτος, στον Ελλαδικό χώρο (επιβλέποντες: Ι. Πνευματικός – Ν. Χατζηαναστασίου)

Μαρία Πυρήνα (2013): Η επίδραση των νεφών στην υπέρυθρη ακτινοβολία σε πλανητική κλίμακα για τη χρονική περίοδο 1984-2007 (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Γεώργιος Σαραντόπουλος (2013): Μελέτη των επιπέδων θορύβου σε δημοτικά σχολεία στην πόλη των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Σίμος Βαρριάς (2013): Χαρακτηριστικά της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας τα οποία ευνοούν την εκδήλωση βροχοπτώσεων στην περιοχή των Κυκλάδων (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Αμαλία Λύτρα (2013): Μελέτη της ενδο-ημερήσιας πορείας του ολικού φωτισμού στην περιοχή της Μπρατισλάβας Σλοβακίας (επιβλέπων: A. Μπαρτζώκας)

Όλγα Πεζούλα (2014): Μελέτη της σύγκλισης και της απόκλισης του πεδίου των ανέμων πάνω από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο (επιβλέπων: A. Μπαρτζώκας)

Μαρία Λουκά (2014): Επίπεδα οδικού κυκλοφοριακού θορύβου στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

 Ευαγγελία Μαντζιάρα (2014): Μελέτη της ανθρώπινης δυσφορίας κατά το θέρος στις περιοχές Αθηνών και Ιωαννίνων με τη χρήση του βιομετεωρολογικού δείκτη UTCI (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Χριστίνα Σαλμά (2014): Κλιματική μελέτη της ενδο-ημερήσιας πορείας της βροχής στην περιοχή των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Ηλίας Πέτρου (2015): Τροχιές αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα σε 5 περιοχές στην Αγγλία. Επίδραση τους στη θνησιμότητα (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Χριστίνα Καγκαρά (2015): Μεταβολές ιδιοτήτων των νεφών λόγω αλλαγών ιδιοτήτων των αερολυμάτων και της άμεσης επίδρασής τους στην ηλιακή ακτινοβολία (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

 Κλεονίκη Πατσιαρίκα (2015): Τα Μερομήνια. Διερεύνηση της επιστημονικής βάσης τους (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Φώτιος Κυριόπουλος (2016): Το πρόβλημα της ποιότητας του αέρα και κατανομή ρύπων σε εσωτερικούς χώρους με τη χρήση του μοντέλου ANSYS FLUENT (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Παναγιώτα Σπυροπούλου (2016): Χαρακτηριστικά της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας τα οποία ευνοούν τις ακραίες τιμές ελάχιστης ημερήσιας θερμοκρασίας του αέρα πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Χρήστος Γατίδης (2016): Μελέτη των ατμοσφαιρικών συνθηκών οι οποίες ευνοούν την κεραυνική δραστηριότητα στον Ελληνικό χώρο (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Θάλεια Λαόσογλου (2016): Προσομοίωση της ολικής και υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων με αριθμητικό φασματικό μοντέλο διάδοσης ακτινοβολίας. Επαλήθευση του μοντέλου και μελέτη των παραγόντων επηρεασμού της ηλιακής ακτινοβολίας (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Σταύρος Ντάφης (2016): Αριθμητική προσομοίωση και μελέτη καταιγιδoφόρου συστήματος μέσης κλίμακας στη Γαλλία με τη χρήση του μετεωρολογικού μοντέλου WRF (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Μαρία Παπαιωάννου (2016): Αξιολόγηση της πρόγνωσης του δείκτη υπεριώδους ακτινοβολίας σε τέσσερις ελληνικές πόλεις με βάση δορυφορικές μετρήσεις (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Συμεών Κεχαίδης (2016): Μελέτη της αλληλεπίδρασης επιφάνειας θάλασσας – κατώτερης τροπόσφαιρας στη Μεσόγειο σε ημερήσια βάση (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Σωτήριος Πατέρας (2017): Γενικευμένη θεωρία ευστάθειας βαροκλινικής αγεωστροφικής ροής (επιβλέπων: Ν. Μπάκας)

Νικολέτα Καλαιζτή (2017): Ανάπτυξη αλγορίθμου χαρακτηρισμού αερολυμάτων καύσης βιομάζας σε πλανητικό επίπεδο με χρήση δορυφορικών δεδομένων (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος (2017): Μελέτη της θερμοκρασίας του εδάφους στην περιοχή των Ιωαννίνων: Χρονική μεταβλητότητα, σχέση με άλλες μετεωρολογικές παραμέτρους, συνοπτικές καταστάσεις που ευνοούν την εμφάνιση ακραίων τιμών (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Φωτεινή Ντούρου (2017): Αλληλεπίδραση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας και επιφάνειας θάλασσας στη Μεσόγειο σε μηνιαία βάση, 1958-2007 (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Ελευθέριος Ιωαννίδης (2017): Διερεύνηση τάσεων μεταβολής της ηλιακής ακτινοβολίας και του φαινομένου πλανητικής σκίασης και λάμπρυνσης στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Γεώργιος Κώτσιας (2018): Συμβολή στη μελέτη της επίδρασης των μεγάλης κλίμακας χαρακτηριστικών της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στον υετό της περιοχής της Μεσογείου κατά τη χρονική περίοδο 1979-2017 (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Γεώργιος Παπασπυρόπουλος (2018): Περιβάλλον προς Κυκλοφορία: Επίδραση της καταγωγής των αερίων μαζών στην Αγγλία κατά την διάρκεια του χειμώνα (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Βασίλειος Τζάλλας (2019): Παγκόσμια κλιματολογική βάση δεδομένων νεφών CLARA-A2. Αξιολόγηση και χρήση της για τον υπολογισμό του ισοζυγίου ηλιακής ακτινοβολίας της Γης και της επίδρασης των νεφών σε αυτό (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Νικόλαος Τουμάσης (2019): Βιομετεωρολογία των αεροδρομίων (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Γεώργιος Κοντογιάννης (2019): Η γεωμετρική ερμηνεία των τάσεων Reynolds που οδηγούν στην εμφάνιση αεροχειμάρρων σε βαροτροπική τυρβώδη ατμόσφαιρα (επιβλέπων: Ν. Μπάκας)

Άλκης Ευθυμίου (2019): Μελέτη των ατμοσφαιρικών συνθηκών οι οποίες ευνοούν τα ακραία ύψη υετού στον ελληνικό χώρο σε δωδεκάωρη βάση με τη χρήση δεδομένων ERA-Interim (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Παρασκευή Μπέγου (2019): Φυσικές παράμετροι που επηρεάζουν την ατμοσφαιρική και ηχητική υποβάθμιση στην Θεσσαλονίκη (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Σπυρίδων Χαραλαμπίδης (2019): Διερεύνηση της ροής ενέργειας προς τις κινήσεις μεγάλης κλίμακας σε τυρβώδη βαροτροπική ατμόσφαιρα (επιβλέπων: Ν. Μπάκας)

Μαρία Γαβρούζου (2019): Ανίχνευση αερολυμάτων σκόνης και προσδιορισμός των ιδιοτήτων τους σε πλανητική κλίμακα με χρήση δορυφορικών δεδομένων MODIS και OMI (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Μάριος Μπέτσικας (2019): Χωροχρονικά χαρακτηριστικά του οπτικού πάχους των αερολυμάτων βάσει των δορυφορικών δεδομένων MODIS Collection 006 και σύγκριση με την αντίστοιχη βάση δεδομένων MODIS Collection 005 (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Φαρμακίδης Δημήτριος (2020): Μελέτη των συνοπτικών συνθηκών οι οποίες ευνοούν την επικράτηση ακραίων τιμών θερμοκρασίας αέρα στον Ελληνικό χώρο με τη χρήση της βάσης δεδομένων υψηλής ανάλυσης ERA5 (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Κωνσταντίνος Τσουμίτας (2021): Χρήση δορυφορικών δεδομένων MODIS-L2 για τον υπολογισμό ροών ηλιακής ακτινοβολίας στην Κεντρική Μεσόγειο (Lampedusa island). Επαλήθευση και σύγκριση με ροές υπολογισμένες με επίγεια δεδομένα νεφών (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Ευθυμία-Βαρβάρα Ντινοπούλου (2021): Χωρο-χρονική μελέτη των χαλαζοπτώσεων στην Κεντρική Μακεδονία (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Περικλής Γούσης (2021): Μελέτη του καθεστώτος της νέφωσης στην περιοχή των νοτίων Βαλκανίων για τη δεκαετία 2008-2017 με τη χρήση της βάσης δεδομένων ERA5 (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Περικλής Δρακούσης (2021): Πλανητική κατανομή και χρονική μεταβλητότητα της λευκαύγειας μεμονωμένης σκέδασης των αερολυμάτων βάση δορυφορικών δεδομένων OMI (Ozone Monitoring Instrument) (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Ιωάννης Κίσσας (2021): Τύποι καιρού στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Βαλκανικής και το φαινόμενο της Αστικής θερμική νήσου (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Βασίλειος Μαργαρίτης (2022): Επίδραση των περιοριστικών μέτρων λόγω covid-19 στο φορτίο των ατμοσφαιρικών αερολυμάτων σε παγκόσμια κλίμακα (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Μιχαήλ Σπυράκης (2022): Μελέτη της επίδρασης της Εύβοιας στις χιονοπτώσεις της Αττικής (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Μαρίνα Αλεξίου (2023): “Αξιολόγηση τεσσάρων μεθόδων για τον υπολογισμό του συντελεστή θερμικής διάχυσης του εδάφους και μελέτη της εξάρτησής του από τον υετό (επιβλέπων: Ν. Μπάκας)

Πέτρος Μπελιμέζης (2023): Χωροχρονικά χαρακτηριστικά των επεισοδίων αερολυμάτων σκόνης στην Ασία με τη χρήση σύγχρονων κλιματολογικών δορυφορικών δεδομένων και δορυφορικού αλγορίθμου (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Νικόλαος Κυριαζής (2023): Μελέτη της έντασης του φαινομένου της αστικής θερμικής νήσου για 3 Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα (επιβλέπων: Π. Κασσωμένος)

Ιωάννης Δασκάλου (2023): Κλιματικά χαρακτηριστικά του κινδύνου πυρκαγιάς για τον Ελληνικό χώρο για την περίοδο 1979-2020 (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Ιωάννης Ρούσσος (2023): Μελέτη των κλιματικών χαρακτηριστικών των δεικτών αστάθειας Κ και Total totals στην περιοχή της Μεσογείου για την περίοδο 1959-2021 (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Άννα Σουπιάδου (2023): Μελέτη της εξάρτησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις καιρικές συνθήκες στην πόλη των Ιωαννίνων (επιβλέπων: Χ. Λώλης)

Έλλη Μαστακούλη (2023): Ανίχνευση αερολυμάτων θαλασσίου άλατος σε πλανητική κλίμακα κατά την περίοδο 2005-2021 με χρήση δορυφορικών δεδομένων MODIS και OMI (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)

Ευάγγελος Στασινός (2023): Μελέτη της δυναμικής σχηματισμού αεροχειμάρρων και κυμάτων Rossby από υπόβαθρο ομογενούς τύρβης σε βαροκλινική ατμόσφαιρα (επιβλέπων: Ν. Μπάκας)

Χρήστος Γκουλέκας (2023): Μελέτη της επιρροής της στρατοσφαιρικής ροής στη βαροκλινική αστάθεια (επιβλέπων: Ν. Μπάκας)

Γαρουφαλιά Ντούλε (2023): Μελέτη της θαλάσσιας αύρας στις ακτές της Ηπείρου (επιβλέπων: Α. Μπαρτζώκας)

Μαρία Κιμουρτζή (2023): Προσδιορισμός και χαρακτηριστικά των ημερών και περιπτώσεων ισχυρών επεισοδίων σκόνης στην Ασία με χρήση σύγχρονων δορυφορικών δεδομένων (επιβλέπων: Ν. Χατζηαναστασίου)